Englannin hankalat äänteet kohdilleen, online pienryhmälle


Kuvaus

Kerää oma 2-6 hengen porukkasi tai osallistu työkavereiden kanssa ja tule pistämään kuntoon englannin suhuäänteet (joita on muuten aika monta) ja muut sellaiset äänteet, jotka helposti väärin äännettyinä muuttavat sanan merkityksen.


Suhuäänteistä esimerkkilistauksena vaikkapa sip, ship, zip tai soak, choke, joke - kaikissa loppuosa ääntyy samalla tavalla, vain ensimmäinen suhuäänne vaihtuu jokaisen sanan kohdalla. Harjoiteltuanne Kielikumppanin Tiinan kanssa tiedätte, että jopa simppeliltä tuntuva -s-äänne on englanniksi hiukan eri äänne kuin meidän omassa kielessämme.


Suhujen lisäksi käymme läpi äänteet, jotka auttavat puhujaa siten, ettei ns. tule myydyksi ihan siltä istumalta ;-) Suomeksi voi syödä mainiosti panaania paarissa, mutta englanniksi saattaa tulla väärinymmärryksiä (panana in a par?). Ehkä siellä baarissa kuitenkin on olennaista osata sanoa beer, ettei tule suomalaisittain sanotuksi pier (laituri, aallonmurtaja yms).


90 minuutin suomeksi toteutettavan session jälkeen kaikki osallistujat tietävät, miten välttää yleisimmät ääntämisvirheet. On varmasti hyvä painottaa, että tarkoitus ei ole tehdä kenestäkään britti- tai amerikanenglantia puhuvaa suomalaista eikä edes meidän hyvin toimivaa rallienglantia kokonaan häivyttää :-)


Osallistua voi jokainen joko omalta koneeltaan tai jos samasta toimistosta tulette, teette kuten parhaaksi näette. Olisi kuitenkin mukavaa, että Tiina näkee jokseenkin selvästi jokaisen kasvot. Näin varmistetaan suun asento jokaisen äänteen kohdalla - juu, sillä on oikeasti merkitystä!


Ennen tapaamista lähetämme sähköpostiinne materiaalia, joka kannattaa tulostaa mukaan tapaamiseen. Papereissa on tilaa omille merkinnöillesi, joiden avulla muistat neuvot ja vinkit myöhemminkin.


Verkkokauppatilauksen jälkeen laita viestiä tiina.purhonen@kielikumppani.fi ja listaa 3 eri aikaa, jolloin ensimmäinen tapaaminen sopisi Teille kaikille. Aikaehdotukset voi kirjoittaa myös kohtaan "Tilausta ja toimitusta koskevat huomautukset" tilausta tehdessä. Vaihtoehtoisesti voit odotella meidän viestiämme, joka tulee 24 tunnin sisällä tilauksesta. Samassa viestissä saat laskun, jossa on 8 päivän maksuaika. Mikäli aloitamme kurssin ennen eräpäivää, tulee maksu suorittaa ennen ensimmäistä tapaamista. Lasku voidaan halutessasi lähettää myös verkkolaskuna, joten ilmoittele siinä tapauksessa laskutustiedot. Myös roskapostia kannattaa seurata, koska sinne saattaa ensimmäinen viestimme helposti sujahtaa. Tietysti voit myös soitella, kysellä lisää ja sopia samalla tapaamisaika.


Tapaamme siis Whereby-videoyhteydellä - ei latauksia eikä kirjautumisia, tulette vain lähettämäämme linkkiä pitkin kätevästi ja turvallisesti suoraan Kielikumppanin online-toimistoon. Toivomme kaikkien osallistuvan tapaamiseen kameralla.


Englannin ääntämiskurssi on voimassa 2 kuukautta laskun maksupäivästä lähtien